Overige video's

Mexicaanse bonen-maïssoep

4 eenvoudig lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 390 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
9 g
Hoofdingrediënten Salami (60) Chorizo (66) Mais (76)

Bereiden

  1. Verhit de olie in een soeppan of wok. Fruit hierin de ui, de knoflook en de salami.
  2. Giet de bouillon, verdund met water volgens de aanwijzing op de verpakking, erbij en voeg de chilisaus of tabasco toe. Kook 2 minuten.
  3. Schep de bonen en maïs erdoor en verwarm zonder te koken.
  4. Schep de soep in warme kommen of borden. Strooi er eventueel bosui of koriander over en serveer de tortillachips erbij.

Bereidingstip

Pureer de maïs en vervang 200 ml bouillonvocht door melk. De soep is dan licht gebonden.

Variatie

Pureer de maïs en vervang 200 ml bouillonvocht door melk. De soep is dan licht gebonden.

Voedingswaarde p.p.
Energie 390 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
9 g
Hoofdingrediënten Salami (60) Chorizo (66) Mais (76)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.