Overige video's

Mexicaanse bal

4 gemiddeld lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
10 g

Bereiden

  1. Meng het gehakt met de verkruimelde tortillachips, Mexicaanse kruiden, zout en peper. Vorm er met vochtige handen 4 gehaktballen van.
  2. Verhit de olie, bak de ballen rondom bruin en gaar ze 15-20 minuten zachtjes met het deksel op de pan.
  3. Bak de bacon uit in een hete koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Pureer de maïs met de knoflook en kwark. Meng de bacon en bieslook erdoor en breng op smaak met peper.
  5. Beleg de maïsbroodjes met de ijsbergsla en serveer de Mexicaanse ballen op de broodjes met de maïs-baconspread. Serveer er eventueel nog wat tortillachips bij.

Bereidingstip

Vervang Mexicaanse kruiden door 1/2 theelepel chilipoeder, 1/2 theelepel paprikapoeder en een mespuntje gemalen komijn (djinten).

Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
10 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.