Overige video's

Mexicaans maisbrood

1 gemiddeld brunch, lunch, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1920 kcal
Koolhydraten 206 g
Eiwit 48 g
Vet
Waarvan verzadigd
96 g
37 g
Vezels 21 g
Zout 1,4 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met het bakpoeder, de bosui, rode peper en komijnpoeder.
  2. Voeg de zure room, het ei, de mais, limoenrasp en -sap toe en roer snel tot een samenhangend beslag. Verhit de zonnebloemolie in een gietijzeren ovenvaste pan of ronde bakvorm.
  3. Giet het beslag erin en bak het maisbrood in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Verdeel klontjes boter over het maisbrood en bak nog 4-5 minuten.
  4. Snijd het Mexicaanse maisbrood in punten. Lekker met biefstuk van de barbecue en een tomatensalsa.
Voedingswaarde p.p.
Energie 1920 kcal
Koolhydraten 206 g
Eiwit 48 g
Vet
Waarvan verzadigd
96 g
37 g
Vezels 21 g
Zout 1,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.