Overige video's

Met zuurkool gevulde kip met bierjus

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 270 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
4 g
Hoofdingrediënten Kipfilet (254) Rauwe ham (123)

Bereiden

  1. Snijd de kipfilets in en leg ze plat op het werkblad. Sla ze wat platter onder een stukje vershoudfolie en bestrooi met peper.
  2. Druk de zuurkool goed uit in een zeef en verdeel over de kipfilets. Rol de filets op of klap ze dubbel.
  3. Leg steeds 2 plakjes ham tegen elkaar op het werkblad en leg hierop 2 blaadjes salie en 1 gevulde kipfilet. Rol dit samen op en steek of bind eventueel vast.
  4. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de kiprolletjes op een lage stand rondom bruin.
  5. Neem de rolletjes uit het braadvet en blus dit af met het bier. Roer de aanbaksels los en laat het schuim oplossen.
  6. Roer de mosterd erdoorheen en leg de kip terug in de jus. Laat de rolletjes nog circa 10 minuten garen op een lage stand met het deksel half op de pan.

Variatie

Vervang de salie eventueel door basilicum.

Voedingswaarde p.p.
Energie 270 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
4 g
Hoofdingrediënten Kipfilet (254) Rauwe ham (123)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.