Overige video's

Met zalm gevulde geroosterde kipfilet met tagliatelle
Met zalm gevulde geroosterde kipfilet met tagliatelle
(11)

Met zalm gevulde geroosterde kipfilet met tagliatelle

Kipfilet een zalm in één? Wat een topcombinatie! Serveer er een chardonnay bij, dat gaat altijd goed samen met vette vis.
Categorie hoofdgerecht
Personen 2 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 780 kcal
Koolhydraten 78 g
Eiwit 50 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
11 g
Vezels 6 g
Zout 2 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de kipfilets open als een envelopje. Bestrooi de binnenkant met peper en een beetje citroenrasp. Verdeel de zalm over de 2 filets en vouw ze weer dubbel. Leg ze in de ovenschaal en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster de kip in het midden van de oven in circa 25 minu­ten gaar.
  2. Verhit intussen de boter in een grote koekenpan op een lage stand en voeg de prei toe. Laat afgedekt 5 minuten smoren. Kook de tagliatelle beetgaar en giet af. Voeg de crème fraîche en citroensap toe aan de prei en breng kort aan de kook. Zet de warmtebron laag en schep de tagliatelle erdoor.
  3. Neem de kipfilets uit de oven en snijd ze schuin door. Verdeel de tagliatelle over 2 borden en leg de kip erbij. Giet wat van het braadvocht over de kip en bestrooi met de overige citroenrasp en de peterselie.

Wijnadvies

De druif chardonnay staat bekent om volle wijnen die romig, rond en rijp zijn. Juist daarom gaat chardonnay altijd zo goed met wat vettere vis, bijvoorbeeld makreel, paling of natuurlijk zalm.

Voedingswaarde p.p.
Energie 780 kcal
Koolhydraten 78 g
Eiwit 50 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
11 g
Vezels 6 g
Zout 2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.