Overige video's

Met ricotta en salie gevulde courgette

4 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 410 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
13 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd in de lengte een kapje van de courgette en schep het vruchtvlees er met een spits lepeltje uit. Zet dit apart.
  2. Dompel de courgettes 4 minuten in kokend water en laat ze omgekeerd uitlekken. Bestrooi de binnenkant met zout en versgemalen peper.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Voeg het vruchtvlees toe, bak dit mee en laat het vocht verdampen. Laat iets afkoelen.
  4. Klop de eieren door de ricotta. Roer de kaas, tomaatjes, zout en versgemalen peper naar smaak en het afgekoelde sjalottenmengsel erdoor. Vul de courgettes met dit mengsel.
  5. Zet de courgettes naast elkaar in de ovenschaal en sprenkel de rest van de olijfolie erover. Zet 25-30 minuten in het midden van de oven.
  6. Smelt intussen de boter en stoof hierin de salieblaadjes. Verdeel ze voor het serveren over de courgettes. Lekker met vis, kip en vlees.

Variatie

Vervang gedroogde tomaten eens door gehakte champignons.

Voedingswaarde p.p.
Energie 410 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
13 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.