Overige video's

Meringuetaart met frambozenroom

Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 140°C. Klop voor de meringue de eiwitten met de poedersuiker en een snufje zout met een mixer tot glanzende stijve pieken.
  2. Klop als laatste de maïzena en azijn erdoor.
  3. Teken met behulp van een bord 2 cirkels op 2 stukken bakpapier en leg ze op de bakplaten.
  4. Verdeel het eiwitschuim over de cirkels en bestrooi met amandelschaafsel. Schuif in de oven en laat het eiwit in circa 1,5 uur garen, maar niet te veel verkleuren.
  5. Neem de meringue uit de oven en laat afkoelen. Klop de mascarpone met de frambozen en suiker tot een lobbige crème.
  6. Verdeel 2/3 ervan over het midden van 1 meringue en leg er wat fruit op.
  7. Bedek met de andere meringue en verdeel de rest van de crème hierover.
  8. Decoreer met de rest van het fruit en bestrooi met poedersuiker. Garneer met de chocolade en wat takjes munt. Serveer direct.

Bereidingstip

Kies voor de garnering voor rood fruit als frambozen, bramen, bessen en/of aardbeien.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.