Overige video's

Meringuebollen

6 gemiddeld tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 625 kcal
Koolhydraten 98 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
7 g
Hoofdingrediënten Pure chocolade (169)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 100ºC.
  2. Neem met 2 metalen lepels 4 grote klodders (ongeveer zo groot als een oliebol) van de meringue en schep er luchtig met een vork wat cacaopoeder in strepen doorheen. Leg deze bollen met wat tussenruimte op de bakplaat.
  3. Meng de rest van de cacaopoeder met de gehakte chocolade. Haal hier 4 meringuebollen door en leg ze op de bakplaat.
  4. Maak nog 4 meringuebollen en bestrooi ze met pistachenootjes gemengd met pinda's.
  5. Bak de bollen 2-2,5 uur tot de onderkant gemakkelijk van het bakpapier loslaat en ze licht en hol aanvoelen als je op de onderkant klopt.
  6. Zet, als ze nog niet helemaal gaar zijn, de oven uit en laat ze in de nog warme oven nagaren en afkoelen.
  7. Serveer er als nagerecht een bolletje ijs bij.

Bereidingstip

Kijk voor het Basisrecept meringue elders op deze website.

Haal de meringuebollen voor het bakken eens door grof gemalen koekkruim.

Voedingswaarde p.p.
Energie 625 kcal
Koolhydraten 98 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
7 g
Hoofdingrediënten Pure chocolade (169)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.