Overige video's

Meringue-rol met rode bessen

8 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
15 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de eiwitten stijf. Voeg de suiker toe en klop glanzend.
  2. Spatel de azijn en maizena erdoor en strijk de meringue uit over de bakplaat. Bak circa 30 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  3. Klop de slagroom met de roomkaas stijf. Keer de meringue om en verwijder voorzichtig het bakpapier. Bestrijk de meringue met het slagroommengsel.
  4. Bestrijk met de jam en bestrooi met driekwart van de bessen. Rasp de helft van de chocolade erover en rol de meringue voorzichtig op.
  5. Rasp de rest van de chocolade over de rol en garneer met de munt en rest van de bessen.

Bereidingstip

Rol de plak eiwitschuim voorzichtig op zodat deze niet scheurt. Zo'n meringue-rol mag er best een beetje grof en rommelig uitzien, maar intussen is het wel heel licht en teer gebak.

Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
15 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.