Overige video's

Meringue met vanillekwark en vers fruit

4 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Klop de eiwitten stijf met de basterdsuiker en schep op het laatst de maïzena erdoor.
  2. Schep het eiwit op het bakpapier in de vorm van een ronde taart. Het hoeft niet netjes te zijn.
  3. Zet de oven op 140°C en bak de meringue in 1 uur en 15 minuten van buiten bros, maar van binnen nog zacht.
  4. Zet de oven uit en laat de meringue in een uur afkoelen in de oven.
  5. Haal de bakplaat uit de oven en schuif de meringue van het bakpapier op een platte schaal.
  6. Schep vlak voor het serveren de kwark in het midden van de meringue en garneer met het fruit. Snijd in stukken en serveer direct.

Variatie

Garneer de taart naar gelang het seizoen ook eens met parten perzik of nectarine.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.