Meringata-taartje met limoncello-panna cotta
- 3 eiwitten
- evt. 3 druppels groene voedingskleurstof
- 100 gram fijne tafelsuiker
- 90 gram poedersuiker
-
voor de pudding
- 100 gram amandelcantuccini
- 40 gram boter
- 3 blaadjes gelatine
- 0.5 vanillestokje
- 400 milliliter slagroom
- 25 gram suiker
- 50 milliliter limoncello of
- 50 milliliter lemon-lime frisdrank
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Weekend
Lekkere weekend recepten
Zin om eens lekker uit te pakken in de keuken?
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 100ºC. Klop de eiwitten met een snufje zout en eventueel de kleurstof in een vetvrije kom.
- Voeg geleidelijk de suiker toe en klop stijf tot de suiker is opgelost. Spatel de poedersuiker erdoor.
- Verdeel het eiwitschuim over het bakpapier tot een plak van circa 2,5 cm dik. Droog circa 1 uur in de oven tot het schuim droog is en aan de onderkant stevig.
- Laat afkoelen in de oven. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of blender fijn.
- Smelt de boter en meng het koekkruim erdoor. Vet de kookringen in en zet ze op 2 borden. Schep het koekjesmengsel erin en druk aan met de vochtige achterkant van een lepeltje.
- Zet de borden in de koelkast. Week de gelatine in koud water.
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Breng het vanillestokje, de vanillemerg, slagroom en suiker aan de kook.
- Knijp de gelatine uit en voeg deze met de likeur toe aan het roommengsel. Roer zonder te koken tot de gelatine is opgelost.
- Verwijder het vanillestokje en laat het mengsel een beetje afkoelen tot het lobbig wordt. Verdeel dan over de koekbodems en laat circa 2 uur opstijven in de koelkast.
- Breek de meringue in grove stukken. Verwijder de kookringen van de taartjes en stapel het schuim op de bovenkant.
Bereidingstip
Vervang de panna cotta door kwark met limoncello of citroenijs.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 730 kcal |
Koolhydraten | 73 g |
Eiwit | 9 g |
Vet Waarvan verzadigd |
44 g 27 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0,3 g |
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 9 van 2019
Reviews
Peter
04-09-2019
Echt super lekker! Snel weer een keer maken!
Klaas
04-09-2019
Wat een heerlijk taartje.
Ga ik vaker maken.
Ga ik vaker maken.
Peter
04-09-2019
Echt super lekker! Snel weer een keer maken!
Lees meer
Klaas
04-09-2019
Wat een heerlijk taartje.
Ga ik vaker maken.
Ga ik vaker maken.
Lees meer
Soortgelijke recepten

Meringata-taartje met limoncello-panna cotta

Weekend
Lekkere weekend recepten
Zin om eens lekker uit te pakken in de keuken?
- 3 eiwitten
- evt. 3 druppels groene voedingskleurstof
- 100 gram fijne tafelsuiker
- 90 gram poedersuiker
-
voor de pudding
- 100 gram amandelcantuccini
- 40 gram boter
- 3 blaadjes gelatine
- 0.5 vanillestokje
- 400 milliliter slagroom
- 25 gram suiker
- 50 milliliter limoncello of
- 50 milliliter lemon-lime frisdrank
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 100ºC. Klop de eiwitten met een snufje zout en eventueel de kleurstof in een vetvrije kom.
- Voeg geleidelijk de suiker toe en klop stijf tot de suiker is opgelost. Spatel de poedersuiker erdoor.
- Verdeel het eiwitschuim over het bakpapier tot een plak van circa 2,5 cm dik. Droog circa 1 uur in de oven tot het schuim droog is en aan de onderkant stevig.
- Laat afkoelen in de oven. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of blender fijn.
- Smelt de boter en meng het koekkruim erdoor. Vet de kookringen in en zet ze op 2 borden. Schep het koekjesmengsel erin en druk aan met de vochtige achterkant van een lepeltje.
- Zet de borden in de koelkast. Week de gelatine in koud water.
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Breng het vanillestokje, de vanillemerg, slagroom en suiker aan de kook.
- Knijp de gelatine uit en voeg deze met de likeur toe aan het roommengsel. Roer zonder te koken tot de gelatine is opgelost.
- Verwijder het vanillestokje en laat het mengsel een beetje afkoelen tot het lobbig wordt. Verdeel dan over de koekbodems en laat circa 2 uur opstijven in de koelkast.
- Breek de meringue in grove stukken. Verwijder de kookringen van de taartjes en stapel het schuim op de bovenkant.
Bereidingstip
Vervang de panna cotta door kwark met limoncello of citroenijs.
Reviews
Peter
04-09-2019
Echt super lekker! Snel weer een keer maken!
Klaas
04-09-2019
Wat een heerlijk taartje.
Ga ik vaker maken.
Ga ik vaker maken.
Peter
04-09-2019
Echt super lekker! Snel weer een keer maken!
Lees meer
Klaas
04-09-2019
Wat een heerlijk taartje.
Ga ik vaker maken.
Ga ik vaker maken.
Lees meer
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 730 kcal |
Koolhydraten | 73 g |
Eiwit | 9 g |
Vet Waarvan verzadigd |
44 g 27 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0,3 g |
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 9 van 2019