Overige video's

Meringata-taart met karamel en noten
Meringata-taart met karamel en noten
(2)

Meringata-taart met karamel en noten

Categorie gebak
Personen 8 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 1150 kcal
Koolhydraten 116 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
68 g
38 g
Vezels 4 g
Zout 0,6 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 100ºC. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een elektrische mixer langzaam totdat er kleine belletjes ontstaan. Voer dan de snelheid op en voeg tijdens het kloppen geleidelijk in volle eetlepels de suiker toe zodat het eiwit stijve pieken vormt. Spatel de cacao voorzichtig erdoor.
  2. Teken op elk vel bakpapier een cirkel van circa 25 cm Ø. Plak het bakpapier op 4 hoeken op de bakplaten vast met een drupje geklopt eiwit. Verdeel het eiwitschuim over de cirkels en spreid met de achterkant van een vochtige lepel uit tot platte schijven van circa 2,5 cm dik. Bestuif licht met cacao. Droog het eiwit circa 1 uur in de oven tot de onderkant hard is en gemakkelijk van het bakpapier loslaat. Let op, het schuim is zeer breekbaar. Laat afkoelen.
  3. Smelt intussen voor de saus de chocolade au bain-marie. Voeg de slagroom toe en roer tot een dikke saus. Verwarm de karamelsaus licht zonder te koken en roer het zeezout erdoor. Klop de mascarpone los met de melk. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan.
  4. Leg 1 meringue-schijf op een taartplateau of groot bord. Verdeel daarover de helft van de chocoladesaus, de helft van de mascarpone met daarover de helft van de karamelsaus en de helft van de noten.
  5. Leg de tweede meringue-schijf erop, verdeel daarover de rest van de mascarpone en sprenkel de rest van de chocoladesaus en karamelsaus erover. Garneer met de rest van de walnoten en de bramen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 1150 kcal
Koolhydraten 116 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
68 g
38 g
Vezels 4 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.