Overige video's

Meloensoep met krokante ham

4 gemiddeld brunch, lunch, hapje, voorgerecht, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 80 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
2 g
1 g
Vezels 1 g
Zout 0,6 g

Voorbereiden

Snijd de meloen in kwarten. Verwijder de pitten en schil de parten. Pureer de meloen met het citroensap, mineraalwater en de honing. Meng de rode peper erdoor en zet minimaal 1 uur in de koelkast.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes ham op de bakplaat en zet 5-6 minuten in de oven.
  2. Laat de ham afkoelen en krokant worden. Verdeel de koude meloensoep over kopjes en steek een plakje crispy ham erin.

Bereidingstip

Neem pancetta of rookvlees in plaats van rauwe ham.

Gebruik mineraalwater zonder koolzuur.

Voedingswaarde p.p.
Energie 80 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
2 g
1 g
Vezels 1 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.