Overige video's

Meloensalade met parmaham

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verdeel de veldsla of rucola over 4 borden. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan.
  2. Halveer de meloen, verwijder de pitten, schil de vrucht en verdeel deze in plakken of blokjes. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  3. Leg de meloen en ham op de sla. Verdeel de pijnboompitten en kerstomaten erover. Garneer met blaadjes basilicum en druppel de dressing erover.

Bereidingstip

Serveer de meloen in bolletjes in plaats van in plakken of blokjes. Gebruik hiervoor een bolletjessteker.

Variatie

Breid de salade uit met gorgonzola en zwarte olijven.

Wijnadvies

Het fruitige van de meloen en het wat zoutige van de ham past mooi bij een aantal wijnen, zoals Kastelbourg Pinot Blanc, Villa Mondi Soave en Danie de Wet en Viña Maipo Chardonnay.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.