(38)

Melanzane alla parmigiana
De basis van een goede parmigiana is een saus van uitsluitend verse tomaten, die volgens Italiaans gebruik soms wel 4 uur lang pruttelen. Dit is een snelle melanzane alla parmigiana en zet je in 25 minuten in de oven.
Melanzane alla parmigiana
De basis van een goede parmigiana is een saus van uitsluitend verse tomaten, die volgens Italiaans gebruik soms wel 4 uur lang pruttelen. Dit is een snelle melanzane alla parmigiana en zet je in 25 minuten in de oven.
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 winterpeen (geschild, in kleine blokjes)
- 3 stengels bleekselderij (in smalle boogjes)
- 6 basilicumblaadjes en
- basilicum (om te garneren)
- 1 theelepel suiker
- 1 kilogram gezeefde tomaat (pak) of
- 1 kilogram gezeefde tomaat (fles)
- 5 aubergines (ca. 1.5 kg)
- olijfolie of
- arachideolie
- rijstebloem of
- maizena
- 2 eieren (losgeklopt)
- 200 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 500 gram mozzarella (in blokjes)
Benodigdheden
- keukenpapier
Tijden
- Bereidingstijd 25 minuten
- 30 minuten oventijd
- 15 minuten rusttijd
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Bereiden
- Verhit de olie en fruit hierin de ui, wortel en bleekselderij 3-4 minuten op middelhoge stand. Voeg de basilicum, suiker, ½ theelepel zout en de tomatensaus toe en kook 20-25 minuten op een lage stand. Roer af en toe door.
- Verwijder de steelaanzet van de aubergines en snijd de aubergines in de lengte in plakken van een halve cm dik. Bestrooi met zout en leg ze circa 30 minuten in een vergiet of zeef. Zet een bord met bijvoorbeeld een vol blik erop zodat er zo veel mogelijk vocht uittrekt. Dep de plakken droog met keukenpapier.
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit een laag olie in een wok of hapjespan. Haal de helft van de plakken aubergine door de rijstebloem en de andere helft door het ei. Frituur alle aubergineplakken 2-3 minuten en laat uitlekken op keukenpapier.
- Verdeel een laagje tomatensaus over de bodem van een ovenschaal en bestrooi met wat Parmezaanse kaas. Leg daarop een laag aubergineplakken met daarop tomatensaus, Parmezaanse kaas en mozzarella. Herhaal deze lagen en eindig met een dikke laag mozzarella en Parmezaanse kaas. Zet het gerecht 25-30 minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat voor het serveren circa 15 minuten rusten. Garneer met basilicum.
Bereidingstip
Combineer de aubergines in dit recept met courgette.
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Advertentie
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 1080 kcal |
Koolhydraten | 43 g |
Eiwit | 58 g |
Vet Waarvan verzadigd |
72 g 29 g |
Vezels | 15 g |
Zout | 2,9 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 12 van 2021
Reviews
Klaas Oost
03-05-2023
Ik heb dit recept al meerdere malen gemaakt en het smaakt elke keer heerlijk. Het voorbereiden kost iets meer tijd maar dat is ook de voorpret. Ik doe er zelf ook wat courgette tussen en veel meer basilicum. Erg lekker!
T Kuiper
07-04-2023
Dit is on-mo-ge-lijk in 25 minuten voor te bereiden.
Goos Drenth
15-01-2022
Heerlijk gerecht maar neem de tijd voor de voorbereidingen en snijwerk.
5 Aubergines voor 4 personen is veel te veel. Voor 4 volwassenen is 4 stuks ruim voldoende.
Mbt het bakken van de Aubergines kan je dit ook van te voren doen.
We hebben het gegeten met kant en klare Gnocchi. Heerlijk. Kids van 13 en 16 genoten ervan.
5 Aubergines voor 4 personen is veel te veel. Voor 4 volwassenen is 4 stuks ruim voldoende.
Mbt het bakken van de Aubergines kan je dit ook van te voren doen.
We hebben het gegeten met kant en klare Gnocchi. Heerlijk. Kids van 13 en 16 genoten ervan.
Klaas Oost
03-05-2023
Ik heb dit recept al meerdere malen gemaakt en het smaakt elke keer heerlijk. Het voorbereiden kost iets meer tijd maar dat is ook de voorpret. Ik doe er zelf ook wat courgette tussen en veel meer basilicum. Erg lekker!
Lees meer
T Kuiper
07-04-2023
Dit is on-mo-ge-lijk in 25 minuten voor te bereiden.
Lees meer
Goos Drenth
15-01-2022
Heerlijk gerecht maar neem de tijd voor de voorbereidingen en snijwerk.
5 Aubergines voor 4 personen is veel te veel. Voor 4 volwassenen is 4 stuks ruim voldoende.
Mbt het bakken van de Aubergines kan je dit ook van te voren doen.
We hebben het gegeten met kant en klare Gnocchi. Heerlijk. Kids van 13 en 16 genoten ervan.
5 Aubergines voor 4 personen is veel te veel. Voor 4 volwassenen is 4 stuks ruim voldoende.
Mbt het bakken van de Aubergines kan je dit ook van te voren doen.
We hebben het gegeten met kant en klare Gnocchi. Heerlijk. Kids van 13 en 16 genoten ervan.
Lees meer
Soortgelijke recepten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 winterpeen (geschild, in kleine blokjes)
- 3 stengels bleekselderij (in smalle boogjes)
- 6 basilicumblaadjes en
- basilicum (om te garneren)
- 1 theelepel suiker
- 1 kilogram gezeefde tomaat (pak) of
- 1 kilogram gezeefde tomaat (fles)
- 5 aubergines (ca. 1.5 kg)
- olijfolie of
- arachideolie
- rijstebloem of
- maizena
- 2 eieren (losgeklopt)
- 200 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 500 gram mozzarella (in blokjes)
Benodigdheden
- keukenpapier
Tijden
- Bereidingstijd 25 minuten
- 30 minuten oventijd
- 15 minuten rusttijd
Bereiden
- Verhit de olie en fruit hierin de ui, wortel en bleekselderij 3-4 minuten op middelhoge stand. Voeg de basilicum, suiker, ½ theelepel zout en de tomatensaus toe en kook 20-25 minuten op een lage stand. Roer af en toe door.
- Verwijder de steelaanzet van de aubergines en snijd de aubergines in de lengte in plakken van een halve cm dik. Bestrooi met zout en leg ze circa 30 minuten in een vergiet of zeef. Zet een bord met bijvoorbeeld een vol blik erop zodat er zo veel mogelijk vocht uittrekt. Dep de plakken droog met keukenpapier.
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit een laag olie in een wok of hapjespan. Haal de helft van de plakken aubergine door de rijstebloem en de andere helft door het ei. Frituur alle aubergineplakken 2-3 minuten en laat uitlekken op keukenpapier.
- Verdeel een laagje tomatensaus over de bodem van een ovenschaal en bestrooi met wat Parmezaanse kaas. Leg daarop een laag aubergineplakken met daarop tomatensaus, Parmezaanse kaas en mozzarella. Herhaal deze lagen en eindig met een dikke laag mozzarella en Parmezaanse kaas. Zet het gerecht 25-30 minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat voor het serveren circa 15 minuten rusten. Garneer met basilicum.
Bereidingstip
Combineer de aubergines in dit recept met courgette.
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
Advertentie
Nieuw in het schap
Reviews
Klaas Oost
03-05-2023
Ik heb dit recept al meerdere malen gemaakt en het smaakt elke keer heerlijk. Het voorbereiden kost iets meer tijd maar dat is ook de voorpret. Ik doe er zelf ook wat courgette tussen en veel meer basilicum. Erg lekker!
T Kuiper
07-04-2023
Dit is on-mo-ge-lijk in 25 minuten voor te bereiden.
Goos Drenth
15-01-2022
Heerlijk gerecht maar neem de tijd voor de voorbereidingen en snijwerk.
5 Aubergines voor 4 personen is veel te veel. Voor 4 volwassenen is 4 stuks ruim voldoende.
Mbt het bakken van de Aubergines kan je dit ook van te voren doen.
We hebben het gegeten met kant en klare Gnocchi. Heerlijk. Kids van 13 en 16 genoten ervan.
5 Aubergines voor 4 personen is veel te veel. Voor 4 volwassenen is 4 stuks ruim voldoende.
Mbt het bakken van de Aubergines kan je dit ook van te voren doen.
We hebben het gegeten met kant en klare Gnocchi. Heerlijk. Kids van 13 en 16 genoten ervan.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 1080 kcal |
Koolhydraten | 43 g |
Eiwit | 58 g |
Vet Waarvan verzadigd |
72 g 29 g |
Vezels | 15 g |
Zout | 2,9 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 12 van 2021