Overige video's

Meergranenrijstsalade met kip en sinaasappel
Meergranenrijstsalade met kip en sinaasappel
(0)

Meergranenrijstsalade met kip en sinaasappel

Salade met kip is altijd een goed idee. De restjes neem je de volgende dag makkelijk mee naar je werk of naar school.
Categorie lunch, hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 900 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
53 g
7 g
Vezels 8 g
Zout 0,8 g

Bereiden

  1. Kook de rijst. Schep in een schaal en laat afkoelen. Schep de kip om met de kipkruiden, dragon en olie. Bak in een hete koekenpan in een paar minuten om en om gaar en bruin. Schep uit de pan en houd apart.
  2. Rooster de hazelnoten en pompoenpitten in een droge, hete koekenpan op een lage stand een paar minuten tot ze geuren. Laat afkoelen. Meng voor de dressing het sinaasappelsap, de azijn en room door elkaar. Klop geleidelijk de olie erdoor tot de dressing licht gebonden is en breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de sinaasappels in stukken en schep ze met de kip in een saladekom goed door de rijst, noten en zaden. Meng voor het serveren de rucola erdoor en besprenkel met de dressing.

Bereidingstip

Neem de salade mee in een afgesloten bak en verpak de rucola en dressing apart

Voedingswaarde p.p.
Energie 900 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
53 g
7 g
Vezels 8 g
Zout 0,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.