bbq

Meer van het rooster

BBQ-special

Het zonnetje schijnt, de vogels fluiten en de barbecue… die gaat weer aan! Heerlijk om eindelijk weer gerechten op de barbecue klaar te maken en buiten op te kunnen eten. Bij Boodschappen weten we hoe belangrijk een goede barbecue is. Het gaat niet alleen om het eten dat je serveert, maar ook om de hele ervaring van het samenzijn met vrienden en familie in de buitenlucht.

Lekker van de bbq

Of je nu in je achtertuin of op het balkon grilt, er is wat mij betreft niets beters dan de geur van gegrild vlees, vis of groente en het geluid van lachende mensen om je heen. Naast de traditionele gerechten kun je ook eens wat verrassends op het rooster leggen. Wat dacht je van een hele bloemkool? Of een paar Aziatische biefstukspiesjes? Of ga je toch voor een oosterse runderburger met naanbrood?

Alle barbecue-recepten

Hele groenten van de bbq

Zaten stukjes groente eerst alleen maar als opvulling aan een spiesje, inmiddels leggen we de hele groente op de grill. Want waarom zou je altijd barbecueën met vlees als het ook prima vega kan? Bovendien laat zo’n grillstreepje de groentesmaak weer eens heel anders naar voren komen. Wel zo lekker! Een hele maiskolf van de bbq kan natuurlijk niet ontbreken tijdens een barbecue-avond. Of maak eens pakketjes van zoete aardappel!

Bekijk alle recepten

Van spiesen tot burgers

Wie barbecue zegt, zegt spiesen. Ze zijn easy te bereiden en je kunt er ook nog eens 1001 kanten mee op. Maar wat is een barbecue zonder burgers? Met of zonder broodje, maar altijd met een heerlijke saus. En dan wordt het pas écht genieten. Je kunt er al je culinaire creativiteit in kwijt! Hier vind je de lekkerste recepten voor barbecue spiesen en burgers van de bbq.

Bekijk alle bbq-recepten

Borrel van de bbq

Ga je een borrel organiseren? Gooi het eens over een andere boeg en ga voor een bbq borrel. Vlees, vis, groenten en brood smaken gewoon nét even lekkerder als ze van het rooster komen. Van gegrilde groenten en dipsausjes tot hartige snacks, spiesjes en kleine broodjes, er is voor elk wat wils. Dit is het moment om eindeloos te combineren met lekkere bbq hapjes en drankjes.

Lekkere bbq-hapjes recepten