Overige video's

Mediterrane stoof met frisse bonen-venkelpuree

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 340 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
3 g
Vezels 6 g
Zout 0,4 g

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie en bak hierin de rozemarijn, ui, knoflook en paprika 10 minuten. Voeg de tomaten toe en bak 5 minuten mee.
  2. Voeg de witte wijn en bouil­lon toe en kook nog 5 minuten. Voeg de hamlappen toe en stoof afgedekt in circa 25 minuten op een lage stand zacht en gaar.
  3. Bestrooi de stoof met de peterselie en serveer met de bonen­-venkelpuree (zie tiprecept).

Bereidingstip

Bonen-venkelpuree: smelt 100 gram boter in een grote pan en bak hierin 2 fijngehakte venkelknollen 15 minuten op middelhoge stand. Voeg 1 kilo uitgelekte witte bonen (blik), 200 ml room en 1 eetlepel fijnge­ hakte rozemarijnnaaldjes toe en kook 5 minuten. Pureer met een staafmixer tot een grove puree. Voeg de rasp en sap van 1 sinaas­ appel toe en roer goed door.

Liever vis? Vervang dan het vlees door dezelfde hoeveelheid kabeljauwfilet. Voeg deze toe wanneer de groenten 15 minuten hebben gestoofd. Stoof de vis vervolgens 10 minuten mee en serveer direct.

Wijnadvies

Het frisse van de puree en het kruidige van de Mediterrane stoof is perfect in balans met de Chileense Eco Balance Merlot.

Voedingswaarde p.p.
Energie 340 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
3 g
Vezels 6 g
Zout 0,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.