Overige video's

Mediterrane rijstsalade met feta

4 gemiddeld lunch
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
9 g
Vezels 4 g
Zout 1,8 g

Voorbereiden

Kook de rijst, giet af en laat uitgespreid in een schaal afkoelen. Verwarm intussen de oven voor op 220°C. Leg de plakken ui op de bakplaat en bestrijk met olijfolie. Rooster de uien circa 20 minuten hoog in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.

Bereiden

  1. Snijd de paprika's en geroosterde uien in reepjes en meng met de tijm. Maak in de potten laagjes van de rijst, courgette, groenten met tijm, feta en basilicum. Bewaar in de koelkast.
  2. Klop een dressing van het citroensap, de honing en overige olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Neem de dressing apart mee. Giet deze vlak voor het serveren in de potten.
Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
9 g
Vezels 4 g
Zout 1,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.