Overige video's

Mediterrane pizzataart

6 moeilijk hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
9 g
Hoofdingrediënten Gehakt (22)

Bereiden

  1. Rooster voor de vulling de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  2. Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook zonder dat ze kleuren.
  3. Voeg het gehakt, de oregano en cayennepeper toe en bak al omscheppend rul.
  4. Schep de tomatenpuree erdoor en bak deze 1 minuut mee.
  5. Meng de tomatenblokjes met sap, de helft van de basilicum en de helft van de pijnboompitten erdoor en laat iets indikken tot een dikke saus. Zet apart.
  6. Verwarm de oven voor op 170ºC.
  7. Bestuif het werkvlak met bloem. Rol het pizzadeeg uit tot circa 40 cm en steek er per lap 8 cirkels uit.
  8. Bewaar de deegrestjes, kneed ze door, rol ze weer uit en steek er zo nog circa 16 cirkels uit.
  9. Leg de deegcirkels naast elkaar op het werkvlak, bestrijk ze met een laagje van de tomatensaus en verdeel de geraspte kaas erover.
  10. Vouw het deeg net niet helemaal dicht tot 1/2 cirkels en vouw vervolgens met duim en wijsvinger nog eens dubbel tot 1/4 cirkels.
  11. Beleg de bodem van de taartvorm met bakpapier.
  12. Zet de deegcirkels met de bolle kant naar de rand van de vorm en de punt naar het midden naast elkaar in een cirkel.
  13. Herhaal tot de hele vorm gevuld is en leg de laatste deegcirkels in een bloemvorm in het midden.
  14. Bestrijk met ei en bak de taart in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt.
  15. Bestrooi voor het aansnijden met de rest van de basilicum en pijnboompitten.

Variatie

Maak voor een vegetarische versie een saus van 200 gram gesnipperde ui, 2 teentjes fijngehakte knoflook, 2 rode paprika's (in miniblokjes), 1/2 blik tomatenblokjes, 200 gram feta, mozzarella of geitenkaas (in miniblokjes) en 75 gram gehakte zwarte olijven.

Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
9 g
Hoofdingrediënten Gehakt (22)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Peter 04-09-2019
Al 3x gemaakt met de kinderen. Eens met Sandra hieronder dat het de eerste keer best lastig is. Maar met de video erbij is het elke keer erg smakkelijk geworden en worden ze steeds mooier.
Sandra Wagenaar 02-07-2016
Dit viel me nog niet mee! Is inderdaad een moeilijk recept. Ik heb erg met het deeg moeten worstelen om er genoeg rondjes uit te kunnen halen. Het resultaat mag er dan gelukkig wel zijn. De smaak is erg lekker, vooral door toevoeging van de verse basilicum aan de saus. Heerlijk als maaltijd maar ook leuk ook als "plukpizza" bij de borrel. Tip: laat het vet van het gehakt en de gebruikte olie nog een beetje uit de saus lopen door middel van een fijne zeef voordat je het deeg vult.