Overige video's

Mediterrane kikkererwtensoep

4 eenvoudig brunch, lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook en de ui.
  2. Voeg de bleekselderij, de tijm en de bouillon toe en kook zachtjes 10 minuten.
  3. Schep de kikkererwten en hamreepjes erdoor en verwarm zonder te koken.
  4. Maak op smaak met zout en peper en serveer de soep bestrooid met de kaas.

Bereidingstip

Lekker met bruinbrood of stokbrood gedoopt in olijfolie.

Wijnadvies

Wie al bij wijze van aperitief een glas huiswijn rosé heeft gedronken, kan deze rustig doordrinken. Ook de Spaanse rosados van Vega Libre en Tesoro sluiten goed aan. Overigens zal de rode huiswijn ook goed smaken. Helemaal als je 'm licht koelt.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.