Overige video's

Mediterrane hamquiche

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 735 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
54 g
33 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de bakvorm in en bekleed hem met bladerdeeg. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
  2. Schil de stelen van de broccoli dun en snijd ze in kleine stukjes. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de paprika en broccoli 4 minuten. Pers de knoflook erboven en voeg de tijm toe.
  3. Verdeel de groenten met de hamreepjes en fetablokjes over de deegbodem. Klop de eieren los met de crème fraîche, zout en peper. Giet het eimengsel over de vulling in de vorm. Bak de taart in het midden van de oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar.

Variatie

Vervang feta door roomkaas of jonge kaas. Neem in plaats van tijm Provençaalse kruiden.

Voedingswaarde p.p.
Energie 735 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
54 g
33 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.