Overige video's

Mediterrane gehaktschotel met ei en couscous

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 715 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
12 g
Hoofdingrediënten Rundergehakt (144) Couscous (63)

Bereiden

  1. Kneed het gehakt met de ui, komijn, paprikapoeder, cayennepeper, zout en 1 eetlepel olijfolie. Vorm er met vochtige handen kleine balletjes van.
  2. Verhit de rest van de olie in een ruime hapjespan en bak hierin het de gehaktballetjes in 7-8 minuten rondom goudbruin en bijna gaar.
  3. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Breek de eieren tussen de gehaktballetjes in de pan zodat de dooiers heel blijven. Bak tot het eiwit gestold is en de dooiers nog zacht zijn.
  5. Bestrooi de gehaktschotel met de peterselie en serveer met de couscous.

Variatie

Garneer de couscous met stukjes rode paprika en ringetjes bosui. In plaats van couscous is rijst of quinoa ook lekker. Vervang de peterselie door koriander.

Voedingswaarde p.p.
Energie 715 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
12 g
Hoofdingrediënten Rundergehakt (144) Couscous (63)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.