Overige video's

Mediterrane bollen met aubergine, olijven en feta

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Bestrooi de aubergineplakken met zout en zet ze even apart.
  2. Snijd de broodjes horizontaal doormidden en hol ze iets uit. Zet ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  3. Bestrijk alle helften met de tapenade. Verdeel over één helft de slareepjes.
  4. Dep de aubergineplakken droog. Bak of rooster ze samen met de paprikarepen in de olijfolie. Pers de knoflook erboven.
  5. Verdeel de groenten met de olijven en feta over de onderste broodhelft.
  6. Sprenkel er citroensap over en strooi er peterselie of basilicum op. Leg de bovenste broodhelft erop.

Variatie

Maak dit recept eens met 1 grote of 2 kleine Turkse broden (pide) en serveer het brood dan in grote punten gesneden. Vervang feta door zachte geitenkaas. Neem in plaats van tapenade tzatzikisaus, knoflooksaus of pesto.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.