Overige video's

Mediterrane auberginegratin

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
12 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Bestrijk de aubergine- plakken met olijfolie en leg ze op een bakplaat.
  2. Bak de aubergine circa 15 minuten in het midden van de oven tot de plakken goudbruin zijn en bestrooi met zout en peper.
  3. Verhit een beetje olijfolie en fruit hierin de uien- ringen en knoflook 2-3 minuten.
  4. Leg de helft van de aardappelschijfjes in de ovenschaal en maak daarop een laagje met aubergine, ui en tomaat. Verdeel de kruiden en roomkaas erover en dek af met de rest van de aardappelschijfjes.
  5. Bestrijk of besprenkel de bovenlaag met de rest van de olijfolie. Bak de gratin 35-40 minuten in het midden van de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.

Variatie

Vervang de roomkaas door geitenkaas. Leg op de roomkaas een laagje zwarte of groene olijven, in plakjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
12 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.