Overige video's

Max ’n cheese met vierkazensaus

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 845 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
29 g
Vezels 3 g
Zout 2,2 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar haal 2 minuten van de kooktijd af zodat de pasta nog net niet gaar is.
  2. Verhit de boter in een (steel)pan en voeg de bloem toe. Blijf roeren tot er een roux ontstaat. Voeg vervolgens langzaam de melk toe en roer met een garde tot een romige saus.
  3. Voeg 100 gram oude kaas, 100 gram jonge kaas, de helft van de mozzarella en de helft van de blauwe kaas toe en roer door totdat de kazen gesmolten zijn. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  4. Meng de kaassaus door de pasta en schep in de ovenschaal. Verdeel de rest van alle kaas over de pasta. Bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin.

Wijnadvies

Bij dit recept past een wat stoerdere wijn zoals Ultimo Passo Primitivo.

Voedingswaarde p.p.
Energie 845 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
29 g
Vezels 3 g
Zout 2,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.