Overige video's

Maslenki
Maslenki
(17)

Maslenki

Deze Oost-Europese jamkoekjes heten maslenki. Je maakt ze heel makkelijk zelf met rozenbotteljam of een andere jam naar keuze.
Categorie tussendoortje
Personen 24 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 195 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
5 g
Vezels 1 g
Zout 0,3 g

Bereiden

  1. Klop de eieren met de suiker lichtgeel en luchtig. Giet de boter en het aroma erbij en klop glad. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en roer tot een samenhangend deeg. Kneed met de hand verder tot een glad deeg.
  2. Verwarm de oven voor op 190ºC. Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot circa 3 mm dik. Steek rondjes eruit en leg op de bakplaat. Voeg de restjes deeg samen en rol weer uit. Steek opnieuw rondjes uit en leg op de bakplaat.
  3. Steek bij de helft van de koekjes in het midden een rondje, hartje of sterretje uit en verwijder het uitgestoken deeg. Bak de koekjes in de oven in 8-10 minuten lichtbruin en laat afkoelen.
  4. Bestrijk de koekjes zonder gat met de jam. Bestuif de koekjes met gat met de poedersuiker en leg op de jamkoekjes.

Bereidingstip

Vervang de rozenbotteljam in dit recept door een andere jam naar keuze.

Voedingswaarde p.p.
Energie 195 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
5 g
Vezels 1 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.