Overige video's

Mascarponetaart met stoofpeertjes en honingnoten

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 730 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
16 g
Vezels 4 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten
Print

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de taartvorm in. Meng het amandelmeel met de suiker en citroenrasp. Klop met een mixer de eieren erdoor. Verdeel het amandeldeeg als bodem over de taartvorm. Duw het deeg aan de zijkanten een beetje omhoog aan en strijk het deeg met de bolle kant van een vochtige lepel glad. Bak de bodem in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen.

Bereiden

  1. Week de gelatine circa 10 minuten in een laagje koud water. Verwarm het citroensap met de vanillesuiker zonder te koken en los de gelatine hierin op. Klop goed door en laat afkoelen.
  2. Klop in een kom met een mixer eerst de mascarpone los. Giet de slagroom erbij en klop nog een paar minuten op een lage stand door. Giet de afgekoelde gelatine erbij terwijl je blijft kloppen tot alles goed is gemengd.
  3. Giet dit mengsel op de amandelbodem, dek af met folie en zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  4. Rooster het amandelschaafsel voor de topping in een droge, hete koekenpan.
  5. Laat de stoofpeertjes uitlekken in een zeef. Zet de taart op een schaal en garneer de bovenkant met de stoofpeer, amandelen en pecannoten. Bestuif licht met poedersuiker.
Voedingswaarde p.p.
Energie 730 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
16 g
Vezels 4 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.