Overige video's

Mascarpone-cheesecake met vijgen

8 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 535 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
28 g
Vezels 1 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten Mascarpone (119) Honing (626)

Bereiden

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier en bekleed de bodem van de vorm met de cake. Leg de plakken strak tegen elkaar aan en vul eventuele gaten op met stukjes cake.
  2. Bedruppel de cake met 1 eetlepel citroensap en druk de cake een beetje aan. Week de gelatine in koud water.
  3. Verwarm de rest van het citroensap met 2 eetlepels water, maar laat niet koken. Knijp de gelatine goed uit en los op in het citroensap, laat al roerend afkoelen.
  4. Klop de mascarpone in een grote kom glad met de citroenrasp, honing en het afgekoelde gelatinemengsel. Klop in een andere kom de slagroom stijf met de poedersuiker en klop dit rustig door het mascarponemengsel.
  5. Schep op de cakebodem en strijk glad. Verdeel de plakjes vijg over de vulling en leg deze voor een mooi grafisch effect in een strakke vorm. Laat de taart afgedekt minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Bereidingstip

Vervang op deze cheesecake de vijgen door aardbeien.

Voedingswaarde p.p.
Energie 535 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
28 g
Vezels 1 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten Mascarpone (119) Honing (626)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.