Overige video's

Marshmallow-meringata

10 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1000 kcal
Koolhydraten 104 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
59 g
35 g
Vezels 6 g
Zout 0,6 g

Voorbereiden

Vet de taartvorm in. Meng het speculaaskruim met de boter en stroop. Verdeel over de bodem in de taarvorm en druk aan met de achterkant van een vochtige lepel. Zet de vorm in de koelkast. Smelt intussen de chocolade au bain-marie. Voeg de room en een snuf zeezout toe en roer tot een dik, glad mengsel. Schenk over de deegbodem en zet minimaal 2 uur in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren).

Bereiden

  1. Klop de eiwitten in een vetvrije kom. Voeg de suiker in delen toe en spatel de koekkruiden erdoor.
  2. Klop eerst langzaam en daarna sneller tot stijve pieken. Smelt de marshmallows au bain-marie.
  3. Roer de gesmolten marshmallows door het meringata-mengsel. Laat iets afkoelen en schep (niet te glad) over de chocoladelaag van de taart.
  4. Zet nog even in de koelkast zodat het schuim iets steviger en een beetje kleverig wordt. Verwarm de ovengrill en zet de taart heel kort onder de hete grill of gebruik een gasbrandertje. Bestrooi met de pistachenoten.

Bereidingstip

Bestrijk de chocoladelaag van dit gerecht met abrikozen- of bosvruchtenjam.

Meng 1 eetlepel sinaasappelrasp door de meringue.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1000 kcal
Koolhydraten 104 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
59 g
35 g
Vezels 6 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.