Overige video's

Marokkaanse stoofschotel met kip, ras el hanout en olijven

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
9 g

Bereiden

  1. Maal de kardemom en kruidnagel in een vijzel en meng met de overige ingrediënten voor de ras el hanout.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een tajine en bak de uien, knoflook en kip circa 5 minuten. Voeg 2 eetlepels ras el hanout toe en schep om.
  3. Voeg de gepelde tomaten, courgette, wortel, aardappel, limoen en een flinke snuf zout toe en laat alles minimaal 1 uur stoven.
  4. Voeg de olijven toe en laat nog circa 10 minuten pruttelen zonder deksel op de pan.
  5. Meng de yoghurt met de olijfolie en munt en breng op smaak met zout en peper. Serveer de stoofschotel met de yoghurtsaus.

Bereidingstip

Laat de limoen niet meestoven, maar bestrooi het gerecht met wat limoenrasp.

Wijnadvies

Zonnig, zacht en mild kruidig rood: Poeme Grenache Syrah, Portugese S de Sol Finca of Labarca Rioja Crianza.

Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Boodschappen magazine 27-09-2019
We hebben de hoeveelheid aangepast naar 1/2 limoen, met daarbij de tip dat je deze ook weg kunt laten en het gerecht met wat limoenrasp kunt bestrooien.
Trudy 25-09-2019
Ondanks toevoeging van maar een halve limoen is het zeer zuur geworden. Ik heb flink veel basterdsuiker, rozijnen en extra yoghurt toegevoegd, maar helaas is het -geheel tegen mijn principes in- in de kliko beland.