(66)

Marokkaanse maaltijdsoep - Harira
Deze lekker stevige maaltijdsoep vult goed. Dit recept valt ook goed in de smaak bij kinderen, een echt familierecept dus.
Marokkaanse maaltijdsoep - Harira
Deze lekker stevige maaltijdsoep vult goed. Dit recept valt ook goed in de smaak bij kinderen, een echt familierecept dus.
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien (gesnipperd)
- 3 stengels bleekselderij (in blokjes)
- 2 wortels (in blokjes)
- 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 2 cm)
- 0.5 eetlepel ras el hanout
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 blik gepelde tomaat
- 1 liter groentebouillon
- 100 gram vermicelli (in stukjes van 3 cm, gebroken)
- 200 gram kikkererwten (uitgelekt, blik)
Benodigdheden
- staafmixer
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Bereiden
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, bleekselderij en wortel circa 4 minuten. Voeg de gember, ras el hanout en tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg de gepelde tomaten en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat afgedekt 15 minuten pruttelen op een lage stand.
- Rooster intussen de vermicelli lichtbruin in een droge, hete koekenpan. Houd apart.
- Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de kikkererwten en vermicelli toe aan de soep en kook nog 7 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Bereidingstip
Pureer deze soep lekker grof zodat je wat bite overhoudt.
Advertentie
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 270 kcal |
Koolhydraten | 37 g |
Eiwit | 9 g |
Vet Waarvan verzadigd |
8 g 1 g |
Vezels | 7 g |
Zout | 1,7 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 10 van 2021
Reviews
Frans
30-10-2021
€10 aan ingrediënten down the drain met deze soep. Werkelijk niet te eten. Hoe kan dit recept hier zo geplaatst worden. Dit wens je je ergste vijand nog niet toe. Een hele pan soep moeten weggooien.
Redactie Boodschappen
08-10-2021
De specerijenmix ras el hanout heeft ontelbaar veel verschillende samenstellingen en elk merk/mengsel is weer anders, ook qua pittigheid. We zullen de hoeveelheid in het recept aanpassen, aangezien er ook lezers zijn met een wat pittigere versie in het kruidenkastje.
Abbycale
07-10-2021
Ik ben heel erg geschrokken van dit recept het was verschrikkelijk pittig Ik dacht eerst er moet een theelepeltje met ras El hanout staan maar er staan echt twee eetlepels. ik weet niet hoe groot jullie lepels zijn, dat zelf de kinderen hun kommen helemaal leeg gingen? Wij als grote mensen, alle drie schrokken van de pittigheid.
Frans
30-10-2021
€10 aan ingrediënten down the drain met deze soep. Werkelijk niet te eten. Hoe kan dit recept hier zo geplaatst worden. Dit wens je je ergste vijand nog niet toe. Een hele pan soep moeten weggooien.
Lees meer
Redactie Boodschappen
08-10-2021
De specerijenmix ras el hanout heeft ontelbaar veel verschillende samenstellingen en elk merk/mengsel is weer anders, ook qua pittigheid. We zullen de hoeveelheid in het recept aanpassen, aangezien er ook lezers zijn met een wat pittigere versie in het kruidenkastje.
Lees meer
Abbycale
07-10-2021
Ik ben heel erg geschrokken van dit recept het was verschrikkelijk pittig Ik dacht eerst er moet een theelepeltje met ras El hanout staan maar er staan echt twee eetlepels. ik weet niet hoe groot jullie lepels zijn, dat zelf de kinderen hun kommen helemaal leeg gingen? Wij als grote mensen, alle drie schrokken van de pittigheid.
Lees meer
Soortgelijke recepten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien (gesnipperd)
- 3 stengels bleekselderij (in blokjes)
- 2 wortels (in blokjes)
- 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 2 cm)
- 0.5 eetlepel ras el hanout
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 blik gepelde tomaat
- 1 liter groentebouillon
- 100 gram vermicelli (in stukjes van 3 cm, gebroken)
- 200 gram kikkererwten (uitgelekt, blik)
Benodigdheden
- staafmixer
Bereiden
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, bleekselderij en wortel circa 4 minuten. Voeg de gember, ras el hanout en tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg de gepelde tomaten en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat afgedekt 15 minuten pruttelen op een lage stand.
- Rooster intussen de vermicelli lichtbruin in een droge, hete koekenpan. Houd apart.
- Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de kikkererwten en vermicelli toe aan de soep en kook nog 7 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Bereidingstip
Pureer deze soep lekker grof zodat je wat bite overhoudt.
Advertentie
Nieuw in het schap
Reviews
Frans
30-10-2021
€10 aan ingrediënten down the drain met deze soep. Werkelijk niet te eten. Hoe kan dit recept hier zo geplaatst worden. Dit wens je je ergste vijand nog niet toe. Een hele pan soep moeten weggooien.
Redactie Boodschappen
08-10-2021
De specerijenmix ras el hanout heeft ontelbaar veel verschillende samenstellingen en elk merk/mengsel is weer anders, ook qua pittigheid. We zullen de hoeveelheid in het recept aanpassen, aangezien er ook lezers zijn met een wat pittigere versie in het kruidenkastje.
Abbycale
07-10-2021
Ik ben heel erg geschrokken van dit recept het was verschrikkelijk pittig Ik dacht eerst er moet een theelepeltje met ras El hanout staan maar er staan echt twee eetlepels. ik weet niet hoe groot jullie lepels zijn, dat zelf de kinderen hun kommen helemaal leeg gingen? Wij als grote mensen, alle drie schrokken van de pittigheid.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 270 kcal |
Koolhydraten | 37 g |
Eiwit | 9 g |
Vet Waarvan verzadigd |
8 g 1 g |
Vezels | 7 g |
Zout | 1,7 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 10 van 2021