Overige video's

Marokkaanse linzensoep met worst

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
6 g
Vezels 13 g
Zout 3,5 g

Bereiden

  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de baharat toe en bak deze kort mee.
  2. Giet de bouillon in de pan, voeg de linzen, toma­tenblokjes en aubergine toe en laat circa 15 minuten pruttelen. Bak intussen de worst in circa 10 minuten rondom goudbruin en gaar.
  3. Voeg de kikkererwten toe aan de soep en warm door. Snijd de worst in plakjes.
  4. Serveer de soep met de worst in grote kommen en bestrooi met de peterselie.
  5. Lekker met geroosterd brood.

Bereidingstip

Een recept om zelf de specerijenmix baharat te maken vind je elders op boodschappen.nl

Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
6 g
Vezels 13 g
Zout 3,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.