Overige video's

Marokkaanse lamsstoofpot

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 64 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
8 g

Bereiden

  1. Doe de kruiden in een kom en roer er twee eetlepels olijfolie door. Schep er de blokjes lamsvlees door en wrijf het kruidenmengsel met de hand goed in het vlees.
  2. Verhit de resterende olie in een grote pan en bak de blokjes vlees omscheppend rondom aan. Schep het vlees uit de pan.
  3. Laat de wortel, de bleekselderij en de ui in het braadvet bakken tot de ui begint te kleuren. Pers er de knoflook bij. Schep er de rijst (geen snelkookrijst) door en laat kort meebakken.
  4. Voeg het vlees en de bouillon toe, bestrooi met wat zout en peper, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan koken tot de rijst gaar is. Controleer tussentijds of er een extra scheut kokend water moet worden toegevoegd.
  5. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de doperwtjes toe. Proef of er nog zout en/of peper bij moet.

Wijnadvies

Bordeaux levert hier de passende wijn. Alternatieve rode wijnen zijn Bergerac Rouge en Chianti (16-18°).

Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 64 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.