Overige video's

Marokkaanse kip uit de oven

Voedingswaarde p.p.
Energie 775 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
9 g
Print

Bereiden

  1. Wrijf de ui, knoflook, citroensap, komijn, kurkuma, chilipoeder, koriander, zout en peper in een vijzel fijn of maal in een keukenmachine tot een pasta.
  2. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  3. Verhit de helft van de olie en bak hierin de kippenbouten rondom lichtbruin.
  4. Leg ze in de braadslede.
  5. Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en bak hierin de wortel, aardappel en prei circa 5 minuten.
  6. Schep de kruidenpasta en pruimen erdoor en verdeel dit mengsel over de kip.
  7. Voeg eventueel een scheutje water toe.
  8. Gaar het gerecht afgedekt circa 45 minuten in het midden van de oven.

Bereidingstip

Vervang de kippenbouten door kipkarbonades.

Neem gedroogde vijgen of dadels in plaats van pruimen

Voedingswaarde p.p.
Energie 775 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.