Overige video's

Marokkaanse harira

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 515 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
10 g
Vezels 9 g
Zout 5,2 g

Bereiden

  1. Meng het vlees met de komijn, chilipoeder, kaneel, gember, zout en peper. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
  2. Voeg de tomatenpuree, ui, koriander, bladselderij, peterselie en prei toe en bak alles 2-3 minuten mee. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 1 uur, tot het vlees bijna gaar is.
  3. Schep de gepureerde tomaten, linzen, kikkererwten en het citroensap erdoor en kook zachtjes 20-25 minuten verder. Lekker met Turks brood, pide of pitabroodjes.

Bereidingstip

Vervang de komijn, chilipoeder, kaneel en gemberpoeder in dit recept door 1 eetlepel ras el hanout.

Neem bleekselderij in plaats van prei.

Voedingswaarde p.p.
Energie 515 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
10 g
Vezels 9 g
Zout 5,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.