Overige video's

Marokkaanse groenteschotel met spiegelei

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de uiringen en knoflook. Schep de paprikareepjes en courgetteplakjes erdoor en bak circa 3 minuten. Voeg de tomaten toe.
  2. Meng de helft van de paprikapoeder met de kaneel en strooi dit over de groenten. Schep de peterselie, rozijnen, kikkererwten, zout en versgemalen peper erdoor en schep het mengsel in een ovenschaal.
  3. Maak met een sauslepel of ijsschep 4 kuiltjes in de groenten. Breek de eieren met hele dooiers per stuk boven een bakje en laat ze in de kuiltjes glijden. Zet de schotel circa 15 minuten in het midden van de oven tot het eiwit gestold is en de dooier nog vloeibaar is.
  4. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Meng de rest van de paprikapoeder met de komijn en strooi dit samen met de pijnboompitten voor het serveren over het gerecht. Lekker met pitabroodjes of vloerbrood.

Variatie

Vervang rozijnen door stukjes gedroogde abrikoos.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.