Overige video's

Marokkaanse gehaktballetjes met pittige yoghurtsaus

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 465 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
10 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Wel de rozijnen ca. 10 minuten in lauw water. Rooster de pijnboompitten in 0.5 eetlepel olie lichtbruin.
  2. Maak het gehakt aan met de verkruimelde beschuit, het ei, zout, peper en paprikapoeder.
  3. Meng de uitgelekte rozijnen en de pijnboompitten door het gehakt en draai er balletjes ter grootte van een pingpongbal van.
  4. Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes op een niet te hoog vuur in ongeveer 10 minuten gaar en lichtbruin. Draai ze tijdens het bakken regelmatig om.
  5. Roer voor de saus de peterselie en sambal door de yoghurt.
  6. Serveer het pittige yoghurtsausje apart bij deze balletjes, die zowel warm als koud kunnen worden gegeten.
Voedingswaarde p.p.
Energie 465 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
10 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.