Overige video's

Mangotaart met kokos en limoen

6 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 685 kcal
Koolhydraten 64 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
28 g

Bereiden

  1. Vet de taartvorm licht in en bestuif met wat bloem. Meng het koekkruim met de gesmolten boter en nootmuskaat. Druk het mengsel met de bolle kant van een vochtige lepel in de vorm.
  2. Zet de vorm met bodem circa 1 uur in de koelkast of 30 minuten in de diepvries om op te stijven.
  3. Maak intussen de vulling. Breng de kokosmelk met de helft van de suiker en de vanille aan de kook.
  4. Klop de eidooiers met de rest van de suiker en de bloem tot een glad mengsel. Giet al roerende 1/3 van het kokosmelkmengsel erbij. Blijf goed roeren.
  5. Voeg dit eimengsel bij de rest van de kokosmelk in de pan en laat dit tijdens voortdurend roeren 2-3 minuten zachtjes doorkoken. Giet deze vulling in een lage schaal. Dek af met vershoudfolie en laat afkoelen.
  6. Smelt de chocolade 1-2 minuten op 800 Watt in de magnetron of au bain-marie. Bestrijk de koekbodem met de gesmolten chocolade en laat afkoelen.
  7. Verdeel, als de chocolade stevig is, de kokosvulling erover. Leg de mango- en limoenplakjes erop. Bestrooi met de geraspte kokos
Voedingswaarde p.p.
Energie 685 kcal
Koolhydraten 64 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
28 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

marian 08-11-2019
Mijn kleinzoon vroeg om een mangotaart voor zijn verjaardag. Mijn oog viel op deze taart vanwege de kokos erbij. Zelden had een taart zoveel succes! Je moet de koeklaag wel goed afdekken met de chocolade anders wordt de bodem nat!