Overige video's

Mango-quinoa bowl
Mango-quinoa bowl
(30)

Mango-quinoa bowl

Gezond, lekker en weer eens wat anders: een mango-quinoa bowl! De restjes die je overhoudt, eet je de volgende dag gewoon als lunch. Heerlijk!
Categorie lunch, hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 840 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
7 g
Vezels 23 g
Zout 2,2 g

Bereiden

  1. Houd een paar muntblaadjes apart voor de garnering. Pureer ½ mango met de rest van de munt, het limoensap, 5 eetlepels olijfolie en de tacokruiden. Houd apart.
  2. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet zodra de quinoa gaar is de zwarte bonen erbij. Giet het kookvocht af en laat uitstomen.
  3. Verhit de rest van de olie en bak hierin de tofu op een hoge stand aan alle kanten goudbruin. Neem de pan van de warmtebron en giet de chilisaus erbij. Schep een paar keer om. Blancheer de peultjes.
  4. Meng de quinoa en bonen met de helft van de dressing en schep in kommen. Leg de peultjes, paprika, wortel, komkommer, avocado en rest van de mango en munt erop. Schep de tofu erbij en giet de rest van de mangodressing erover.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 840 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
7 g
Vezels 23 g
Zout 2,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.