Overige video's

Mango-citroengrassorbet met sesamkaramel

Een echte eyecatcher: mango-citroengrassorbet met sesamkaramel. Bijzondere smaakcombinaties waar je je gasten echt mee kunt verrassen. Of jezelf natuurlijk.
Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
2 g
Vezels 5 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Snijd het witte gedeelte van de citroengrasstengel fijn. Verhit de suiker met 4 eetlepels water en een snuf zout in een koekenpan met dikke bodem. Laat smelten tot er een lichtbruine karamel ontstaat. Voeg de sesam toe en laat verder koken tot de karamel een mooie bruine kleur heeft.
  2. Giet de karamel op de bakplaat en strijk met een spatel uit tot circa ½ cm dik. Laat circa 30 minuten afkoelen en hard worden. Breek de karamel dan in stukken
  3. Pureer de bevroren mango, banaan en het citroengras in een blender in circa 5 minuten tot een romige sorbet. Schep tussendoor om met een lepel als de blender vastloopt en voeg eventueel een scheutje ijskoud water toe om het ijs smeuïger te maken. Serveer, als het ijs een fluweelzachte structuur heeft, in bolletjes in een kom met stukken sesamkaramel.

Bereidingstip

Vervang het citroengras in dit recept door de rasp van 1⁄2 limoen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
2 g
Vezels 5 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.