Overige video's

Mango-cheesecake
Mango-cheesecake
(17)

Mango-cheesecake

Zelfgemaakte cheesecake is het allerlekkerst. En je hebt deze taart zo gemaakt: in een half uur staat ‘ie al in de koelkast. Maak de cheesecake een dag van tevoren klaar, ideaal als er visite komt.
Categorie gebak
Personen 8 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
23 g
Vezels 1 g
Zout 0,6 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Maal de koekjes in de keukenmachine tot gruis. Smelt de boter en giet dit bij de koekkruimels terwijl de machine kort draait. Druk uit op de bodem van de springvorm en laat afgedekt 30 minuten opstijven in de koelkast. Week de gelatine in koud water.

Bereiden

  1. Pureer de mango. Knijp de gelatine uit en los op in 2 eetlepels heet water. Klop dit goed door de mangopuree. Klop de slagroom stijf met de helft van de poedersuiker. Klop de roomkaas goed los met de rest van de poeder- en vanillesuiker en klop de mangopuree erdoor tot een glad mengsel.
  2. Spatel de slagroom door de mangoroom. Giet deze vulling op de koekbodem en schud om luchtbellen te voorkomen. Laat afgedekt 1 nacht of minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  3. Neem de taart uit de springvorm en zet op een platte schaal. Garneer met paaseitjes en muntblaadjes. Bestuif licht met poedersuiker.
Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
23 g
Vezels 1 g
Zout 0,6 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Emily 21-04-2022
Lekker frisse taart. Mijn bodem was niet zo stevig volgens de voorgeschreven biscuits en boter verhouding. Ik zal volgende keer wat meer boter doen.
Emily
21-04-2022
Lekker frisse taart. Mijn bodem was niet zo stevig volgens de voorgeschreven biscuits en boter verhouding. Ik zal volgende keer wat meer boter doen.
Lees meer