Overige video's

Makreelsalade met avocadomousse en limoen

4 gemiddeld lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 865 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
66 g
11 g
Vezels 11 g
Zout 2 g

Bereiden

  1. Scheur de sla iets kleiner en meng de spinazie erdoor. Meng de helft van het limoensap door de appel tegen het verkleuren. Snijd de makreelfilet in kleinere stukken en meng door de appelreepjes.
  2. Meng de yoghurt met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Pureer de avocado's met de rode peper, de rest van het limoensap en 1 eetlepel olijfolie.
  3. Verdeel de gemengde sla over borden of kommen en besprenkel met de yoghurtdressing. Verdeel de avocadopuree en het appel-makreelmengsel erover.
  4. Verhit de rest van de olijfolie en bak de broodblokjes krokant. Bestrooi de salade met de bieslook en croutons.

Bereidingstip

Vervang de makreel door gerookte zalm of haring.

Neem rucola in plaats van spinazie.

Voedingswaarde p.p.
Energie 865 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
66 g
11 g
Vezels 11 g
Zout 2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.