Overige video's

Makreelsalade met appel

Voedingswaarde p.p.
Energie 595 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
9 g
Print

Bereiden

  1. Besprenkel de ui met de helft van het citroensap en zet apart.
  2. Kook de aardappels in circa 15 minuten beetgaar en giet ze af. Halveer ze.
  3. Meng de ingrediënten voor de dressing met de rest van het citroensap, zout en peper. Schep de krieltjes met de appel, makreel en dressing door elkaar.
  4. Rooster het spek in een droge hete koekenpan krokant.
  5. Verdeel de spinazie over borden en schep de makreelsalade erop. Leg de, eventueel grof verkruimelde, spekjes en uienringen erop. Garneer met partjes ei.
  6. Lekker met bruin stokbrood.

Variatie

Vervang makreel door gerookte forel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 595 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

A. 12-06-2020
Enorm lekker! De appel hebben we niet geschild; rode kleur van de schil pept je bord salade nog extra op.