Overige video's

Makreel met geroosterde courgette en kerstomaat

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 705 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
62 g
11 g

Bereiden

  1. Leg de makrelen naast elkaar op een schaal en vouw de huid open.
  2. Kruis de tomaten aan de onderkant in. Verhit een grillpan. Bestrijk de courgetteplakken met olijfolie en rooster ze aan beide kanten.
  3. Schep de courgette uit de pan en rooster hierin de tomaten bestreken met olijfolie.
  4. Verwarm het sinaasappelsap en kook dit tot de helft in.
  5. Klop, van de warmtebron af, de rest van de olijfolie, mosterd, zout, peper en bieslook erdoor.
  6. Serveer de courgette en tomaten, besprenkeld met een beetje dressing bij de makreel en zet de rest van de dressing erbij. Lekker met witte rijst of warm Turks brood.

Variatie

Combineer courgette eens met aubergine.

Wijnadvies

Voortreffelijke combinatie met Arthur Metz Pinot Gris, Lizard of Montalto Pinot Grigio.

Voedingswaarde p.p.
Energie 705 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
62 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.