Overige video's

Makreel in sambal-ketjapsaus
Makreel in sambal-ketjapsaus
(33)

Makreel in sambal-ketjapsaus

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 780 kcal
Koolhydraten 81 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
5 g
Vezels 4 g
Zout 2,3 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Kook de rijst. Verhit de olie en fruit hierin de bosui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de sambal, ketjap en het limoensap toe en bak nog 2 minuten op een lage stand.
  2. Leg de makreelfilets in de saus en wentel een paar keer om. Leg het deksel op de pan en laat 5-8 minuten stoven tot de vis door en door warm is.
  3. Serveer de makreel met de rijst, atjar en kroepoek.

Wijnadvies

De pittigheid van de makreel vraagt om frissigheid. Een echt Sauvignon Blanc-gerecht, kies eens voor die van Jean Sablenay.

Voedingswaarde p.p.
Energie 780 kcal
Koolhydraten 81 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
5 g
Vezels 4 g
Zout 2,3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Otmar Pikula 10-07-2019
overheerlijk zomergerecht...5 sterren waardig...heb per ongeluk 4 sterren aangevinkt en kon niet meer worden gewijzigd......
Lidy Poll-Weber 12-09-2017
Gisteren gemaakt. Heel lekker..... en heel snel klaar. I.p.v. een hele makreel heb ik gerookte gefileerde stukken makreel (zonder graat) genomen. Warm aan te bevelen voor ieder die van Indisch eten houdt. Zelf de atjar tjampoer gemaakt van een nasigroentenpakket met peper.
Otmar Pikula
10-07-2019
overheerlijk zomergerecht...5 sterren waardig...heb per ongeluk 4 sterren aangevinkt en kon niet meer worden gewijzigd......
Lees meer
Lidy Poll-Weber
12-09-2017
Gisteren gemaakt. Heel lekker..... en heel snel klaar. I.p.v. een hele makreel heb ik gerookte gefileerde stukken makreel (zonder graat) genomen. Warm aan te bevelen voor ieder die van Indisch eten houdt. Zelf de atjar tjampoer gemaakt van een nasigroentenpakket met peper.
Lees meer