Overige video's

Makkelijke chocoladetaart
Makkelijke chocoladetaart
(209)

Makkelijke chocoladetaart

Categorie hoofdgerecht
Personen 12 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten

Bereiden

Vooruit werken: de taart kan goed afgesloten circa één week in de koelkast worden bewaard of kan - zonder glazuur - worden ingevroren. Zonder dat je veel van bakken hoeft te weten, maak je deze enorme, donkere taart die ideaal is wanneer je snel behoefte hebt aan een taart om iets te vieren. Als ik me te buiten wil gaan, smelt ik een groot stuk chocolade in een gelijke hoeveelheid room en bestrijk daarmee de taart.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed de taartvorm met bakpapier.
  2. Doe alle ingrediënten, samen met 0.5 theelepel zout in de kom van een foodprocessor en meng ze (of doe ze in een mengkom en meng ze met een mixer). Schenk het mengsel in de beklede vorm en strijk de bovenkant glad.
  3. Bak de taart 1 uur of tot een prikker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt. Laat de taart in de vorm afkoelen. Bewaar hem eventueel luchtdicht verpakt of vries hem in voor later gebruik.
  4. Smelt voor de ganache de chocolade met de room op laag vuur of in de magnetron in 1-2 minuten en roer elke 30 seconden tot de chocolade helemaal is gesmolten en het mengsel romig is.
  5. Druppel de ganache over de achterkant van een lepel op de taart of laat de ganache afkoelen tot hij stevig genoeg is om met een pannenkoekmes over de taart te worden uitgestreken. Versier de taart eventueel met verse frambozen of bestuif hem met poedersuiker.

Bereidingstip

De taart kan goed afgesloten circa één week in de koelkast worden bewaard of kan - zonder glazuur - worden ingevroren.

Variatie

Snijd de taart horizontaal in drie lagen en bestrijk die elk met frambozenjam. Leg de plakken weer op elkaar en bestrijk de taart met de chocoladeganache.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.