snelle recepten curry

Snelle eenpansgerechten

Lekker, simpel en snel

Doordeweeks heb je waarschijnlijk weinig tijd om te koken. Dan is een eenpansgerecht ideaal! Bij een eenpansgerecht heb je – zoals de naam al zegt – maar één pan nodig. Dat scheelt ook een heleboel afwas! Wel is het belangrijk dat je ingrediënten kiest waarvan de smaken én kleuren genoeg van elkaar afwijken. Anders krijg je maar een saai geheel dat bij elke hap hetzelfde smaakt. Kies daarom ook voor verschillende texturen in je eenpansgerecht, van romig zacht tot lekker knapperig. Op deze pagina vind je heel veel inspiratie voor snelle eenpansgerechten.

Makkelijke risotto

makkelijke risotto met doperwten en rauwe ham

Risotto is bij uitstek geschikt om in één pan te maken. Een goede risotto vraagt vooral om een beetje geduld. Maar wanneer je dat hebt en gewoon lekker door blijft roeren, dan wacht er een onweerstaanbaar gerecht op je. Het handige van risotto is dat je vaak maar één pan nodig hebt. Gebruik een pan met een zware bodem. Een dunne koekenpan verdeelt de hitte niet goed en laat de rijst aanbakken. Dat wil je natuurlijk niet! Gefruite uitjes zijn de basis van risotto. Daarna voeg je de eventuele andere groente toe. Vervolgens begin je met het toevoegen van de bouillon en de risottorijst en de rest van de ingrediënten.

Recept: risotto met doperwten en rauwe ham

Makkelijke curry

makkelijk curry recept

Curry’s kun je snel maken, ze zijn lekker én je hebt vaak maar één pan nodig. Een currygerecht is dan ook ideaal om doordeweeks klaar te maken, als je niet zoveel tijd hebt. Een curry recept maken is dan ideaal, want je hoeft maar één pan in de gaten te houden en dit scheelt weer afwas. Deze snelle linzencurry met naan staat binnen 15 minuten op tafel, net als de Indiase pompoencurry. Handig zeg, die eenpansgerechten!

Recept: Broccoli curry met linzen en ei
Voor doordeweeks
Voor doordeweeks

Koken met gemak

Doordeweekse recepten
Makkelijk & snel
Makkelijk & snel

Perfect voor doordeweeks

Aan de slag!