Doordeweeks koken

Doordeweeks koken

Zo op tafel na een lange werkdag

Op drukke, doordeweekse dagen heb je vaak geen zin of tijd om uitgebreid te koken, maar je wilt natuurlijk wel iets lekkers voor jezelf of het hele gezin op tafel zetten. Met deze snelle en lekker makkelijke recepten komt dat sowieso goed!

Snelle en makkelijke recepten

Na een drukke doordeweekse dag heb je geen zin om lang in de keuken te staan. Geen nood, deze recepten staan al binnen 20 minuten op tafel! Deze snelle macaroni met ham en groenten of spaghetti met roomkaas en spinazie bijvoorbeeld, of stamppot met rode bietjes. Een zelfgemaakte verse soep is natuurlijk altijd een goed idee. Serveer er wat salade of brood bij en in een handomdraai heb je een snelle maaltijd op tafel staan. Meer zin in rijst? Probeer deze gebakken rijst met garnalen eens.

Nog meer snelle recepten

Voor meerdere dagen koken: zo doe je dat!

Doordeweeks heb je misschien niet altijd veel tijd om te koken. Daarom is het handig om vooruit te koken en voor meerdere dagen te koken. Zo hoef je het de volgende dag alleen maar op te warmen en kun je meteen beginnen met eten. Handig als je een lange werkdag hebt gehad of meteen door moet om te sporten. Maak een grote portie pasta, een dubbele portie lasagne of extra veel chili con carne. Allemaal gerechten die de volgende dag stiekem nog lekkerder zijn en die je goed kunt opwarmen. Andere gerechten die je goed kunt opwarmen voor de volgende dag zijn nasi goreng of hachee.

Wat je ook kunt doen is één keer koken, twee keer eten. Je maakt een basisrecept, zoals gehakt. De ene dag kook je er pasta bij, de andere dag maak je er een Mexicaanse nachoschotel van. Of maak pulled chicken: de ene dag in een wrap met groente, de andere dag in een vullende maaltijdsoep.

Variëren met pasta
Variëren met pasta

Van macaroni tot spaghetti

Meer pasta's
Snelle eenpansgerechten
Snelle eenpansgerechten

Simpel, makkelijk en lekker

Snelle recepten