Overige video's

Majadito

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1060 kcal
Koolhydraten 89 g
Eiwit 68 g
Vet
Waarvan verzadigd
47 g
16 g
Vezels 6 g
Zout 5,5 g

Bereiden

  1. Snijd 1 ui in partjes. Verhit de bouillon met de partjes ui en de bleekselderij.
  2. Kook het vlees hierin zachtjes 1-1,5 uur, tot het vlees zacht is. Schep het vlees uit de bouillon, bewaar de bouillon en laat de riblappen afkoelen.
  3. Snipper intussen de rest van de uien. Meng voor de salsa de helft van de gesnipperde ui met 1 eetlepel olie, 3 tomaten, zout en peper. Houd apart.
  4. Pluk of trek het vlees in draadjes. Verhit 2 eetlepels olie in een kookpan en fruit hierin de rest van de ui en de knoflook.
  5. Meng de paprika, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper erdoor. Schep het vlees erdoor met de rest van de tomatenblokjes.
  6. Verwarm de bouillon en giet deze bij het vleesmengsel. Schep de rijst erdoor en kook zachtjes circa 15 minuten, tot de rijst gaar is. Roer af en toe om.
  7. Verhit de rest van de olie in 2 koekenpannen en bak hierin de eieren en de bananen. Serveer het rijstgerecht met ei en banaan en geef de salsa apart erbij.

Bereidingstip

Neem hacheevlees of runderlappen in plaats van riblappen voor dit gerecht.

Vervang de 2 gewone bananen in dit recept door 4 bakbananen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1060 kcal
Koolhydraten 89 g
Eiwit 68 g
Vet
Waarvan verzadigd
47 g
16 g
Vezels 6 g
Zout 5,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.